И Деян Донков заема режисьорския стол в театъра. Актьорът се е заел с „В очакване на Годо“, шанс да опита какво е да поставя са му дали в Театър „Азарян“. Предпремиерното представление е на 23 юни, а като Владимир и Естрагон ще видим самия Донков, както и Иван Бърнев.

По текста на Самюъл Бекет ще играят още Цветан Алексиев като Поцо, Калоян Трифонов като Лъки и Мартин Цолов – момчето. Сценографията и костюмите прави художникът Чавдар Гюзелев, а за музикалното оформление отговаря Калин Николов.

„Няма да го бъде“, казва в началото на пиесата Естрагон.

„Започвам да вярвам – отвръща Владимир, в случая режисьорът Деян Донков. И символично продължава: – Дълго се съпротивлявах на тази мисъл, като си казвах: Владимире, бъди разумен, още не си опитал всичко.“

В един месец ще видим два нови и различни спектакъла по прочутата абсурдистка пиеса на Бекет. Няколко дни преди предпремиерата на Донковия ѝ прочит, в Народния театър „Иван Вазов“ на гастрол от Берлин пристига версията на Иван Пантелеев – със Самуел Финци като Владимир, роля, за която той бе обявен за най-добрия актьор в Германия през 2015 г.

Сценографията и костюмите в постановката на „Дойчес Театер“ са на Марк Ламерт. Асистент-сценограф е Улрих Белашк, а асистент-костюмограф – Карин Роземан. Участват Волфрам Кох, Самуел Финци, Андреас Дьолер, Кристиан Грасхоф. В Народния двете представления, на 15 и 16 юни, ще бъдат със субтитри на български и английски език.

Площад Славейков