Луис Енрике подписа 2-годишен договор като треньор на "Барселона". Бившият национал на Испания и футболист на Барса и "Реал" бе представен пред медиите на стадион "Камп ноу". Досега той бе наставник на "Селта", а преди това и на втория тим на каталунците. Наследява уволненият аржентинец Тата Мартино, който си тръгна веднага след последния кръг в първенството - тогава "лос кулес" направиха 1:1 с "Атлетико" и изпуснаха титлата.

"Искам да поздравя президента на клуба Жосеп Мария Бартомеу , спортния директор Андони Субисарета и феновете защото повярваха в мен. За мен това е много специален ден, много емоционален. Казаха ми "доскоро" след раздялата с Барса "Б" и ето че си изпълниха думата. Върнах се. За три години научих много в Барса "Б" и сега трябва да покажа какво съм научил. От тази вечер започваме да мислим за новия сезон. Ще работя много, но и ще се забавлявам много", рече Луис Енрике.

Младият специалист бе представен именно от бившия вратар Субисарета, а добри думи за него каза и босът Бартомеу. Паралелно с това бе показан и новият екип на Барса за идния сезон.