Куентин Тарантино е режисьор, който с удоволствие прави филми, флиртуващи със спорни теми – а сега се е заел с проект, който предизвика критика още преди началото на снимките. Докато за бъдещия филм на режисьора все още не е обявено почти нищо, стана ясно, че ще продуцира на нов уестърн, чиито снимки започват в Лос Анджелис по-късно този месец и филмът вече успя да предизвика противоречия още с кастинг обявата си, пише „Индипендънт“.

Статус на фейсбук страницата на базирана в Лос Анджелис кастинг агенция започва така:

„Търсим курви за проект на Куентин Тарантино.“

От сайта Women and Hollywood (Жените и Холивуд“) са снимали обявата, преди да бъде своевременно изтрита.

Съобщава се, че от агенцията са приели да използват думата, след като тя присъства в сценария на филма; говорител на агенцията потвърди още, че филмът ще бъде режисиран от жена. Важно да се отбележи, че е възможно кастинг обявата да няма нищо общо с Тарантино. Самият той все още не я е коментирал.

В достъпните списъци с предстоящи заглавия, свързани с Тарантино, засега такъв филм не фигурира. По-късно тази година се очаква появата на „21 години: Куентин Тарантино“, документален филм за първите 21 години от кариерата на режисьора, с участието на Самюъл Джаксън, Дженифър Джейсън Лий, Кристоф Уолц и др.

Площад "Славейков"