Оставките в "Левски" валят като дъжда напоследък. Ден след като председателят на управителния съвет Иво Тонев и спортният директор Георги Иванов депозираха заявления за напускане, последваха нови напускащи. Това са Николай Иванов - друг от тримата собственици, клубното величие Николай Илиев, Гошо Гинчев, друг бивш футболист и настоящ съветник на спортния министър, Илия Христов като представител на сдружение "Сини Сърца", шоумените Иван и Андрей, които са отговорни за маркетинга и медийната политика...

Единствено фенските организации "Тръст Синя България" и Националния клуб на привържениците пазят мълчание. Те фигурират в управата именно като формирования, а не персонално чрез шефовете си Васил Колев и Степан Хиндлиян.

Вчера в интервю по "Дарик радио" Иво Тонев загатна, че си тръгва заради Васил Колев, като не назова името му. Днес обаче изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков спомена поименно Колев. Финансистът обяви, че очаквал журналистът също да подаде оставка - от "Тръст Синя България", тъй като той сам заявил това на последното заседание на УС, след което Тонев обяви напускането си. Такава обаче не последвала. Тази вечер тръстът има сбирка и се очаква реакция на събитията на "Герена".

По-рано днес на официалния сайт на "Левски" се появи декларация, в която тримата собственици уверяват, че са подсигурили подготовката, селекцията на отбора, заплатите на служителите и всичко останало, както и пореден транш към НАП в размер на повече от 900 000 лв. за юни.

Те индиректно нападат тръста и Васил Колев, обвинявайки го в "липса на уважение и песимизъм". Вече на всички е ясно, че в "Левски" се води вътрешна война.

Георги Иванов пък даде интервю за клубната телевизия, в което заяви следното: 

"Аз си подавам оставката, не защото Тонев си подаде оставката. Хората, които управляват Левски не са единни, а това оказва влияние и на веригата надолу. След всеки управителен съвет има някакви дрязки, конфликти, не ми е било самоцел да работя в Левски, хората, които са работили с мен, знаят как работя. Има хора, които се опитват да ме уязвят, няма единство в ръководството и феновете.Аз назад не се връщам. Няма да работя повече в Левски, има много негативни емоции в последните 2 години."

"В последния момент взехме лиценз, трябваше около 160 човека да получават пари преди взимането на лиценза, взехме го в последния момент, нямахме пари за бюджет, за да осигурим футболисти", допълни той.