Невинно спящи дечица, а отпред на детската градина "Калинка" - портретът на Ценко Чоков по черни очила, мускули и ланци... Плюс служителка на забавачката, която не може да спре да хвали арестувания селски първенец - лично дал пари за кухнята, че и косял тревата с тия две кметски ръце...

Това излъчи тази сутрин Нова тв в репортаж от Галиче, след като едновременно екипът на детската градина, директорката на училището и попът от църквата са изпратили писма в подкрепа на задържания Чоков. В негова подкрепа има близо 400 подписа.

"Народът е прост! Дайте и ние да почнем да събираме против него - да видите, че ше се подпишат пак", обясни накратко ситуацията местна жителка.

РАЗСЛЕДВАЛИ ЦЕНКО ЧОКОВ ОТ ДВА МЕСЕЦА

Според събрани на мегдана местни младежи с вид на спортисти, Спас Чоков - синът на Ценко, който е на свобода, обикалял с "джипове с мутри, тормозят хората, събират подписи".

Доведоха мутрите в селото, продължават да натискат хората да не подават жалби. Полицията в Бяла Слатина бездейства, както винаги... Никакво съдействие на полицията, каза един от събеседниците.

Друг младеж, представил се като Искрен Илиев, няколко пъти каза, че това си е "тяхната полиция" и че...

... Аз лично съм носил уиски на началника на Бяла Слатина. Тия хора са за смяна - те са хора на Ценко Чоков.

На площада беше бабата на младежа, чиято кола бе подпалена в края на май, дни преди ареста на кмета.

ГЛЕДАЙ ЦЕНКО ЧОКОВ, МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ УТРЕ

Тя обясни, че внукът й има удостоверение, че с пожара са изгорели и личните му документи и докато си извади нови,... вчера началникът на полицията го глобил, че е без документи.

Най-много вълнения в репортажа отприщи личността на Вера Кременска - счетоводител на детската градина, която според бабата вчера е заплашвала жените на вратата, че която не се подпише в подкрепа на Чоков, няма да й пусне детето.

Според събраните на мегдана хора Кременска лично написала хвалебствена личностна характеристика (от името на детската градина?!) и я пратила в Специализирания наказателен съд в София, където е Чоков.

Решихме да изложим и нашето мнение за този човек и какво всъщност той е направил, каза Кременска пред камерата. 

От репортажа се видя, че на детската градина стои плакат с портрет на Чоков. Той плаща таксата на всичките 50 деца, които я посещават. Изцяло ремонтирал кухнята за своя сметка. И дори коси тревата лично.

Не виждам какъв е проблемът да има негов плакат, каза Кременска по повод постера, на който Чоков е с черни очила и в обичайния си стайлинг.

Кременска може да е благодарна само за сексуалните си изживявания с Ценко Чоков - за нищо друго!, намеси се тази сутрин пред камерите момиче по анцуг. 

В разговора се включиха и твърдения, че са й прехвърлени земи. Стигна се дотам, че от началото на демокрацията са изчезнали 2600 човека от селото - бити и изгонени. 

Младежите се обърнаха и към "началника на ЧЕЗ за цяла България" да дойде да види как Ценко Чоков "крадне ток и само него не закачат".

Намеси се и сюжетът, че с хората са подписани ренти до 2022 г. и никой не сме е да си разваля отношенията с кмета, който е и най-едрият бизнесмен в региона.

Искаме Цветелина (законната половинка на кмета, б.р.) и Спас Чоков в затвора, обобщиха желанията си местни жители пред камерите.