Кандидат-кмет от антиевропейската Партия на независимостта на Великобритания, бореща се срещу имиграцията от България , е арестуван за сексуално посегателство над български бездомник в Лондон, пише в. "Дейли Мирър".

Новината бе огласена в деня, в който в Обединеното кралство започнаха изборите за Европарламент. Очаква се Партията на независимостта на Великобритания, оглавявана от Найджъл Фараж, да бъде сред големите победители на вота.

Инцидентът станал още в  началото на месеца, но за него бе съобщено едва днес.

Задържаният е 40-годишният политик Питър Лело, за когото е известно, че е хомосексуален. Той бил арестуван миналата седмица, след като жертвата му сигнализирала за посегателството в полицията на 11 май. Лело е държавен служител, но веднага след ареста бил уволнен дисциплинарно. В момента кандидатът за кмет на лондонския район Люишъм е в ареста и ще може да излезе под гаранция следващия месец.

Не се съобщават нито подробности, нито дори самоличността на българина, върху когото Питър Лело извършил сексуално посегателство.

Партията на Найджъл Фараж водеше яростна кампания срещу българските и румънски емигранти заради отпадането на ограниченията за работа на Острова след 1 януари 2014 г. Тя тръбеше, че вълна от нови мигранти ще наводни Великобритания. Нищо подобно не се случи. Само преди дни британският статистически институт публикува доклад, доказващ тъкмо обратното - че чужденците намаляват.

Неотдавана пък стана ясно, че Фараж бил ощетил ЕС със 72 500 евро. Твърди се, че той осребрил голямата сума, като давал документи за използвания от него офис. Всъщност обаче кабинетът му бил предоставен без пари от негови поддръжници.

Наскоро бивш негов съпартиец го натопил пред европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ. Фараж категорично отрича всички обвинения и заяви, че е готов на независим одит, писа в. "Таймс". Националистът се оправдавал, че имал големи сметки за алармата срещу крадци и за ток, и нарекъл обвиненията "политически мотивирани".  Той получавал парите като член на Европарламента и за работата, която вършел в Югоизточна Англия.