Колкото повече наближава мачът Англия - Русия, толкова повече нещата в Марсилия излизат от контрол. Часове преди началото на сблъсъка (22:00) положението в пристанищния град съвсем заприлича на военни действия. Десетки англичани и руснаци са задържани, има и ранени. За момента местната полиция на казва точно колко.

АНГЛИЙСКИ И РУСКИ ХУЛИГАНИ ВИЛНЕЯТ В МАРСИЛИЯ НА "ЕВРО 2016"

 

В късния следобед днес британците започнаха да замерят полицията със стъклени бутилки, камъни и столове от заведенията. Униформените отвърнаха със сила и сълзотворен газ. Островитяните и руснаците трети ден се биха "на почивки" из града. Английски запалянковци се оплакаха пред журналисти в родината си, че опонентите им използвали ножове.

Много заведения и магазини в района на старото пристанище, където най-вече се случват боевете, са изпочупени и собствениците им предпочетоха да ги затворят. Някои горяха.

Местните с болка си припомниха за това какво е преживял градът им по време на световното през 1998 г., когато англичаните отново вилняха преди и след мача с Тунис.

Днес ситуацията в Марсилия бе най-тежка, откакто има запалянковци в града за европейското. А тепърва предстои мачът, с всичко, което ще се случи след края му.