Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер направи любопитно изказване пред аржентинския в. "Ла Насион". Разследваният от ФБР и швейцарската прокуратура за корупция бос директно обвини УЕФА, че е дирижирала жребиите за големи първенства и турнири с топли и студени топки. Докато във ФИФА това не се е случвало, не и по негово време.

"Аз никога не съм докосвал топките, рече Блатер. - Разбира се, че можете да ги "маркирате", като ги охладите или затоплите. Бил съм свидетел на жребии на европейско ниво, когато това се е случвало. Но никога не се е случвало във ФИФА. Слагате някои топки в хладилник, за да можете да ги отличите от останалите при допир. Може да има и топли. Така го правят."

След това Сеп Блатер обявява, че не е корумпиран. 

"Блатер не е корумпиран. Опитват се да се хванат за нещо, но няма да намерят доказателства срещу мен, не съм нарушил законите на Швейцария, убеден е той. - ФИФА също не е корумпирана. Една организация не може да е корумпирана. Само хората са корумпирани."

Сеп Блатер беше отстранен от футбола заради нерегламентиран превод на 2 милиона швейцарски франка към Мишел Платини. За което "изгоря" и французинът. Преди две години ФИФА беше разтърсена от арести и корупционни скандали. Първоначално "Великият комбинатор", както го наричат във футболните среди, се измъкна, но разследването стигна и до него. Във ФИФА той бе наследен в началото на тази година от бившия генерален секретар на УЕФА Джани Инфантино.