Цветелина Стоянова от националния ансамбъл по художествена гимнастика е в тежко състояние в "Пирогов". Тя е паднала от 6-ия етаж на жилищен блок в столичния кв. "Надежда", съобщава bTV.

21-годишната гимнастичка е приета по спешност около 14:00 часа в шокова зала, в съзнание.

Източник от МВР потвърдил за инцидента, както и имената на пострадалото момиче. След извършения първоначален оглед няма следи от насилие. На 4-кратната медалистка с ансамбъла от световни първенства се извършва животоспасяваща операция.

Рано тази сутрин гимнастичките отлетяха за Тел Авив. В петък в израелския град Холон се открива европейското, на което нашите са сред фаворитите.

На летище "София" изненадващо стана ясно, че Цветелина Стоянова остава извън отбора, а причината са здравословни проблеми, които се задълбочили напоследък. Тя ще бъде сменена от резервата Любомира Казанова.

Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките взеха два златни медала в шампионата на отделните уреди - на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. Световна шампионка в многобоя от "Измир 2014", световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.