Григор Димитров приключи още на старта участието си на турнира на трева в "Куинс клъб", Лондон, от категория АТР 500. Шампионът от 2014 г. загуби от Янко Типсаревич от Сърбия с 6:7(6), 6:4, 3:6 след 2 часа и 26 минути игра късно снощи. Така той записа шесто поредно поражение след тези на финала в Истанбул и в първите кръгове в Мадрид, Рим, Париж и Щутгарт, пише tennis24.

Той не е печелил от 30 април, вече месец и половина. Притеснителното е, че в това състояние ще играе на "Уимбълдън", който започва на 27 юни. Дотогава Димитров няма да играе в друг турнир.

В първата част на мача между Григор и Типсаревич нито един от двамата не успя да спечели гейм, в който неговият съперник сервираше. Закономерно се стигна до тайбрек. В него Димитров на два пъти повеждаше с минипробви, но в крайна сметка Типсаревич измъкна частта.

Българинът откри втория сет с пробив на нула. Това беше достатъчно да изравни частите с 6:4.

31-годишният сърбин стигна до първите си точки за брейк в мача в четвъртия гейм на решителния сет и успя от третия опит, за да поведе с 3:1. Веднага след това Григор стигна до точка за рибрейк при втори сервис на намиращия се на 553-то място в света Типсаревич, но белградчанинът се измъкна и затвърди. При 5:3 Янко сервираше за място във втори кръг и двубой срещу Марин Чилич. Димитров отрази един мачбол, но при втория всичко свърши.

Българинът завърши с 10 аса и 6 двойни грешки. Той вкара 67 процента първи сервис, а от тях спечели 77 процента от точките.