Хилъри Клинтън бие Доналд Тръмп с 12 пункта разлика, ако изборите бяха днес. Най-новото национално допитване сочи, че 49 на сто от американците биха пуснали бюлетина за кандидатката на демократите срещу едва 37 процента за републиканския избраник, пише "Тайм". 

Над 55% от участниците в изследването са заявили категорично, че никога няма да гласуват за Доналд Тръмп.  

Милиардерът обаче е по-напред в отговора на въпроса: "Кой кандидат е по-способен да се бори с тероризма в САЩ и по света?" Половината от янките сочат Тръмп, а 45 на сто определят Хилъри за по-бойка в битката срещу джихадистите.

Общо обаче едва 19 процента смятат, че САЩ са на прав път в борбата срещу световния тероризъм. Въпреки това 51 на сто одобряват работата на президента Обама.

Представителното допитването е извършено от петък до понеделник и в него са взели участие 1000 души.

Тази сутрин стана ясно, че Хилъри Клинтън спечели последната надпревара от предварителните избори за кандидат-президент на Демократическата партия. Тя се наложи във Вашингтон над опонента си Бърни Сандърс. Двамата, веднага след края на вота, се срещнали при закрити врати, пише ТАСС. На рандевуто присъствала и съпругата на Бърни, а г-жа Клинтън влязла през задния вход на хотел "Капитол Хилтън", за да не среща журналисти.  Разговорът продължил около 90 минути, след което Сандърс потеглил за родния си щат Върмънт. Очаква се в четвъртък той да направи обръщение към избирателите си.

От щаба на Бърни определиха срещата като много позитивна. Били обсъдени проблеми в образованието, здравеопазването, работната заплата и други. Но, акцентът бил поставен върху начина, по който трябва да се противопоставят демократите на евентуално идване на власт на републиканеца Доналд Тръмп.

Очаква се на Националната конференция на демократите между 25 и 28 юли във Филаделфия официално да бъде издигната кандидатурата на Хилъри Клинтън за президент на САЩ.