Българският ансамбъл се класира на пето място в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика в град Холон, Израел. Нашите момичета играха много добре и в двете съчетания, предвид кошмарната ситуация след случилото се с Цветелина Стоянова, която скочи от 6-ия етаж на жилищен блок.

Българките в състав: Михаела Маевска, Ренета Камберова , Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и резервата Любомира Казанова, получиха оценка 18.000 за съчетанието си с два обръча и три чифта бухалки и 17.850 за съчетанието с пет ленти. Така със сбор от 35.850 т. се класираха пети в многобоя.

Шампион е съставът на Русия, който събра сбор от 37.408 т., сребърните медали спечели ансамбълът на Беларус със сбор от 36.849 т., а бронзът отиде при домакините от Израел със сбор от 36.549 т.

Българките се класират и за двата финала в неделя, където борбата започва отначало.

А днес и домакините се изложиха. Първо, те поставиха в състава името на Цвети Стоянова, вместо това на Цветелина Найденова. После объркаха музиката за първото съчетание. Ансамбълът ни започна да играе и в един момент спря, както повелява правилника. След като зазвуча правилната музика, съчетанието бе изиграно без грешки. 18-годишната Казанова се справи отлично.

И днес имаше сълзи в очите на Златните момичета...