Бившият президент на ЦСКА и политик Александър Томов обясни вижданията си по въпроса за това кой е виновен за сегашното незавидно състояние на лидера по титли в родния футболен шампионат.

"ЦСКА не прави изключение от другите проблеми в държавата. Проблемът КОЙ и задкулисието сринаха ЦСКА. Това са хората, които контролират и спортните медии", посочи Томов.

Според него в основата на съсипването на червения отбор стоят хора от висшите политически етажи у нас.

"Бях подложен на тежък натиск по линия на бизнес партньорите ми. Те бяха оръдието, изпълнителите. Сценаристите бяха на високите политически етажи. Изстрелите по ЦСКА миналата година направиха "Лудогорец" шампион, въпреки че на зимната пауза отборът водеше убедително в класирането. Същите хора след това доведоха до разпускането на отбора", каза Томов.

Той обаче не влезе в конкретика с аргумента, че задкулисието трудно се доказва.

"С ЦСКА се случи същата мръсна история като с "Кремиковци", добави той.

Според думите на Томов той е бил накаран да се откаже от отбора чрез удари по бизнеса и финансите му.

"Пратиха ми Росен Петров-Животното (б. ред. - осъден за наркотрафик, който в момента е в затвора в Казичене) с още 60 души и ми казаха: "Време е да си тръгваш", заяви бившият президент на ЦСКА.

Според него това е станало в момент, в който се е изпълнявал оздравителен план за отбора, който вече е давал резултати, а тимът е бил с много силни футболисти.

На въпрос на водещия "Защо толкова много хора не ви вярват", Томов отново посочи, че задкулисието у нас се грижи за негативния му имидж в обществото.

"Това е невероятна пропаганда. Влязох в битка с модела #КОЙ заради заменките. Не ми пука и ще се боря докрай с измамниците", зарече се Томов