Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в съчетанието с обрачи и бухалки на европейското в Израел. Тимът получи сбор 18,133 т. Титлата е за тима на домакините - 18,316 т., а второто място - за Испания, 18,233 т.

Преди това ансамбълът зае четвърто място с пет ленти и пето в многобоя. 

Състезанието се превърна в ад за всички в националния отбор, тъй като в деня на пристигането в Израел, титулярката в ансамбъла Цветелина Стоянова скочи от 6-ия етаж на жилищен блок и продължава да лежи в тежко състояние в реанимацията на "Пирогов".

Момичетата първоначално искаха да си тръгнат, но останаха и впоследствие обявиха, че играят за Цвети.

Българският ансамбъл в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, която замества Цвети Стоянова, изигра много съчетанието и на пет ленти, за което получи оценка от 18,066.

Фаворитът за златото Русия допусна съществена грешка и не се класира сред призьорите на този уред. Рускините сбъркаха грубо и на втория финал, където изпуснаха бухалка и в един момент спряха да играят. Все пак в петък те грабнаха титлата в многобоя.

Шампион на ленти е ансамбълът на Беларус с оценка от 18,516 т. среброто спечелиха домакините от Израел с оценка от 18,400 т., а трети се класира отборът на Испания - 18,133 т.

Очаквайте подробности.