Литовският евродепутат Антанас Гуога предложи на лидерът на UKIP Найджъл Фарадж облог за 1 милион евро за това дали Великобритания ще напусне ЕС.

Преди дни крайнодесният Фарадж, който подкрепя Брекзит, обяви, че залага 1000 британски лири за излизане от ЕС. Гуога, който е бивш шампион по покер (известен тогава като Tony G) и мултимилионер, вдигна мизата почти 1000 пъти. Той е убеден, че британците няма да напуснат Съюза и че повечето ще изберат "оставане" в четвъртък, когато е референдумът на острова.

Разбира се, парите няма да отидат в джоба на победителя.

"Толкова съм уверен, че британците ще вземат правилното решение и ще останат в ЕС, че залагам за благотворителност 1 милион евро!" обяви той в открито писмо към Фарадж.

Това означава, че ако британците напуснат ЕС, Гуога ще плати 1 милион на която благотворителна организация Фарадж си избере. Но ако останат, същото ще трябва да направи и британският политически лидер.

Според последните данни, оставането в ЕС вече е с превес за британците - 44% спрямо 43% от гласуващите не искат да напускат Съюза. Все още обаче около 10% не са взели решение.