Григор Димитров ще се изправи срещу труден противник още в първия кръг на тенис турнира от големия шлем "Ролан Гарос" в Париж - българинът излиза срещу 211-сантиметровия хърватин Иво Карлович. Двамата са си разменили по една победа до момента.

Преди броени дни на "Мастърс 1000" в Рим Гришо, поставен под №11 във френската столица, срази Карлович (№49 в света) с 2-0 сета по пътя към полуфинала, където отстъпи пред Рафаел Надал. Сега испанецът, №1 в схемата и 8-кратен победител на "Ролан Гарос", пак е в потока на Димитров, което е втората неприятна новина от днешния жребий. 

Евентуален сблъсък между първата ни ракета и Матадора може да очакваме на 1/4-финалите, като преди това в трети кръг Григор най-вероятно ще се изправи срещу друго торпедо от Испания – Давид Ферер. Припомняме, че на тазгодишния Australian Open Димитров се класира за първи път в кариерата си за 1/4-финал на турнир от Големия Шлем и там бе спрян от Рафа Надал.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова също нямаше късмет при жребия. Пловдивчанката, която ще участва за девета поредна година на „Ролан Гарос”, ще стартира срещу настоящата №49 в ранглистата Аника Бек (Германия). Пиронкова и Бек са се срещали два пъти досега, като нашето момиче е губило и двете срещи. Ако Цвети успее да преодолее сериозната съпротива на германката, то във втори кръг по всяка вероятност ще се изправи срещу половинката на Григор – Мария Шарапова.

Двубоите от основната схема на надпреварата започват в неделя.