Стилиян Петров се завръща в "Астън Вила", последният клуб, за който игра, преди да бъде диагностициран с левкемия през март 2012 г.

Новината официално съобщава клубът от Бирмингам, който изпадна от Висшата лига и ще опита бързо да си спечели място обратно в британския футболен елит.

Стенли обяви, че иска да играе отново тази пролет. Той тренира с младежкия отбор на "Вила", за да навлезе във форма. Лично новият треньор на бившия европейски шампион Роберто ди Матео поканил Стан да се присъедини към тима за старта на подготовката в началото на идната седмица. "Астън Вила" ще тренира в Австрия и Петров ще е част от състава. Не е изключено дори да бъде включен в първите контроли.

На 5 юли бившият капитан на националния ще навърши 37 години. След като се пребори с рака, той обяви, че с кариерата му е приключено и вече ще рита само като аматьор. Изпадането на "Вила" обаче и удоволствието от играта го накараха да се върне при професионалистите. През април той обяви, че физическото му състояние се доближава до това през 2012 г.