И сега, победителят е... Владимир Владимирович! Благодаря на избирателите на Великобритания! Това беше много умно самата идея за референдум...

Този кратък коментар постна в туитър посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан. Той е работил в Русия и използва популярното там наименование на президента Путин - по първо и второ име. Кабан е известен с откровените си коментари и често си позволява да дава оценки, които са определяни като недипломатични.

В това време хора от екипа на Марин льо Пен - лидерката на френския Национален фронт, публикуваха снимки как тя празнува победата на британските националисти с две флагчета в ръце - британското и френското.

Още преди два дни Льо Пен обяви, че след "Брекзит" идват референдуми във всички страни от ЕС за напускането му.

ЛЬО ПЕН ПРИЗОВА: РЕФЕРЕНДУМИ ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЕС

И те я послушаха. Тази сутрин лидерът на националистите в Холандия Герт Вилдерс каза, че сънародниците му също заслужават референдум за излизане от Европейския съюз. Вилдерс бе един от първите, които поздравиха за успеха британския националист Найджъл Фараж. Той написа "Ура за британците! Сега е наш ред! Време е за холандски референдум. Бай-бай ЕС".