Даниел Хобс не с различава от другите 11-годишни момчета. Той спортува, кара колело и си играе с приятелите в квартала. Семейството на малчугана се е пренесло от Великобритания в Испания, където той бързо научил новия език. Той е като всички други деца с едно изключение, заради което приятелите му казват Железния човек.

Още преди да се роди, по време на прегледите с ехограф на майка му било установено, че бебето ще се роди без длан и пръсти на лявата ръка. Всеки човек, който няма една от ръцете си, е изправен пред сериозни проблеми, но от 7-годишна възраст Даниел използва протеза, която му помага да живее като другите деца.

Проблемът с детските протези е, че производството им излиза доста скъпо. Понеже децата растат, се налага често да бъдат подменяни. А при цена от $1800 за изработка, това е сериозен разход. Също така самото направяне отнема време - понякога седмици, през което детето стои без ръка.

Родителите на Даниел започват да търсят други решения и попадат на съвместен проект на Intel и компанията 3D Systems, с който инженерът по приложенията Иван Кюстер е започнал кариерата си в компанията. Още като студент Кюстер изработил с 3D принтер протеза за свой приятел и след като започнал работа в 3D Systems това се превърнало и в неговоот основно занимание.

Той направил протеза и за Даниел, като използвал детайлно 3D сканиране на неговите крайници. Изделието е по-леко от килограм, състои се от 16 движещи се части, като всяка е "принтирана" от найлон.

Не само, че цената на протезата е много по-ниска от стандартната – само $400, но тя е по-лека и дава възможност за повече движения, отколко традиционно изработените. Освен това тя е направена така, че пръстите ѝ да се събират сами при свиване на китката. Към нея могат да бъдат направени накрайници, които да се сменят бързо и да дават възможност на момчето да свири на цигулка, на китара и да извършва други специфични действия.