Българският национален отбор по волейбол за мъже претърпя втори неуспех в груповата фаза на Световната лига, след като тази вечер отстъпи пред силния тим на САЩ с 3-1 гейма (25:19, 22:25, 25:27, 17:25). Припомняме, че вчера възпитаниците на Камило Плачи също инкасираха загуба от бившите олимпийски шампиони, след пълен обрат от 2-0 до 2-3 гейма.

Двубоят отново се игра в препълнената зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. За невероятната варненска публика това бе последна възможност да наблюдават своите любимци на живо през тази година, тъй като следващите домакински срещи на "лъвовете" ще се играят в столичната зала "Арена Армеец". За съжаление и днес Тошко Алексиев и компания не успяха да подарят победата на феновете в морската столица.

Националите ни започнаха отлично срещата, но силите им стигнаха само за първия гейм. И ако вчера волейболистите посочваха като причина за загубата психологическия срив в края на третия гейм, то днес орпеделено физическата умора беше основният фактор за неуспеха. 

За националите ни следва кратка почивка и на 7 и 8 юни битките в лигата ще бъдат подновени. Следващият съперник на България е амбициозният тим на Сърбия.