Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" след загуба с 1:3 сета - 7:6 (6), 6:7 (3), 4:6, 2:6 от американеца Стив Джонсън. Първата ни ракета отпадна на същата фаза край Лондон и през миналата година. Тогава той преодоля Джонсън, преди да бъде елиминиран.

Мачът започна снощи, а днес се точи половин ден, като бе прекъсван четири пъти заради дъжд. За жалост Димитров не успя да повтори играта си от срещата с Жил Симон. Първите два сета бяха решени с тайбрек. Джонсън изпусна преднина с ранен пробив в откриващата част в събота. Днес Григор върна брейка, а тайбрека успя да се наложи. 

Втората част бе много равностойна, като двамата тенисисти успяха да спечелят сервисите си, но този път Джонсън измъкна тайбрека и изравни. В третия сет Григор допусна три пробива и в крайна сметка се стигна до пълен обрат.

Представянето му се срина в четвъртия сет, в който Джонсън поведе с 5:2, преди времето да се намеси отново и да прекъсне сблъсъка на корт №18 за пореден път.

След това обаче американецът затвори мача бързо - 6:2 и 3:1 сета, като успя да се класира на осминафинал за първи път в кариерата си. Там негов съперник ще е Роджър Федерер.

Григор напуска "Уимбълдън", на който стана ясно, че се е разделил с треньора си Франко Давин, с когото не изкара и година. Сега българинът отново ще си търси наставник, а следващото голямо предизвикателство пред него е олимпиадата в Рио де Жанейро. 

Голямата новина не само на деня, а на турнира, е отпадането на шампиона Новак Джокович. Ноле се прости с мечтата да триумфира в Голямата четворка в един сезон. 

Световният номер 1 шокиращо отпадна още в третия кръг, след като загуби от американеца Сам Куери с 6:7(6), 1:6, 6:3, 6:7(5). Този двубой също започна вчера, когато 28-ят в схемата изненадващо спечели първите два сета, преди над Лондон да завали и мачът да бъде прекъснат. В доиграването днес Джокович започна стабилно и набързо взе третата част, но 4-ят сет вървеше равностойно и без пробиви. При резултат 6:5 за Куери двубоят отново бе спрян, а след подновяването Ноле вкара сета в тайбрек, но там силно сервиращият американец се наложи на 5 точки и по този начин хвърли най-голямата бомба в света на тениса от началото на годината.