Кристофър Джеймс Чаплин, композитор на експериментална електронна музика и най-малкият син на актьора Чарли Чаплин, е един от световните артисти - гости на третото издание на фестивала "180 градуса". Столичната публика ще може да се запознае с него и още над 20 световни артисти между 23 и 29 юли. За трета година фестивалът се кани да преобрази културната сцена на столицата през лятото с многоекспериментална музика, съвременен танц, театър и визуални изкуства, съобщават организаторите.

Инициативата реализира с подкрепата на програма „Култура“ на Столична община и Гьоте институт- София. 

В тазгодишното издание на фестивала ще се включи още едно от най-актуалните имена в електронната музика на берлинската сцена в момента - Стефан Голдман, флейтистът и един от създателите на световноизвестния ансамбъл за съвременна музика “Ensemble Modern” Дитмар Визнер. Съвременното танцово и театрално изкуство е представено от италианската хореографка Сара Бицока, а визуалните изкуства от архитект Мария Барбудова (България), художника Майке Хойзлинг и фотографката Щиляна Андонова (България).

54-годишният актьор и композитор Кристофър Джеймс Чаплин е дете на Чарли Чаплин от четвъртата му жена Уна О'Нийл. Той е едно от общо осемте им деца. От предишните си съпруги Чарли Чаплин има още три деца.

Кристофър се ражда на 6 юли 1962 г., когато майка му е на 36 години, а баща му - на 72, в Цюрих. Докато живее във Веве, Швейцария, той учи пиано. Когато заминава за Лондон, решава да се занимава с актьорство.