Многократно съм казвал на всички форуми, на които съм участвал, че това, което направихме в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан, генерира тероризъм, който се пренесе по улиците, в залите, в градовете ни.

ТУНИЗИЕЦ ОКЪРВАВИ НИЦА - НАД 84-МА УБИТИ И 120 РАНЕНИ (ВИДЕО+СНИМКИ) (ОБНОВЯВА СЕ)

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Бургас атаката в Ница, цитиран от правителствения пресцентър. Той допълни, че явно много от политиците в света не искат да си извлекат поука от случващото се.

"Франсоа Оланд завършва с думите: "Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия". И там също тези удари, когато се нанасят по въздуха, вземат невинни човешки жертви и то милиони", добави премиерът, но според него този подход нямало да доведе до желания резултат. 

ОЛАНД: ФРАНЦИЯ Е В СЪЛЗИ, НО ВИНАГИ ЩЕ Е ПО-СИЛНА ОТ ФАНАТИЦИТЕ

"Ако преди 3-4 години говорихме за "Мюсюлмански братя", след това за "Ал Кайда", сега за "Ислямска държава," все нови и нови ще идват", смята премиерът.

Той отдава радикализацията на личните трагедии на хората в едната и в другата страна, които са загубили близките си, което ги кара да се ръководят от чувството за мъст, а не от здравия разум.

По думите на министър-председателя сега върви надпревара във въоръжението и взимането на мерки, които генерират все повече смърт, разрушения и човешки трагедии, които с десетки години след това нито едните, нито другите могат да простят.