Номинираният за кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп посочи кой ще е вицепрезидентът му. Това е губернаторът на Индиана Майк Пенс, съобщиха "Уолстрийт джърнъл" и CNN.

Номинацията малко се забави, след като Тръмп реши да я отложи заради кървавия атентат в Ница, случил се късно снощи. Но Тръмп потвърди новината в туитър и обяви пресконференция утре.

В коментар на новината CNN обаче коментира, че двамата политици може и да споделят обща кампания за президентските избори в САЩ през ноември, но невинаги споделят общи политически виждания. Примери за това са позициите на Пенс за отношенията с Русия, Ирак, мястото на мюсюлманите, разказва американската телевизия.

57-годишният републиканец и губернатор Майк Пенс е в политиката от 16 години. И винаги досега е споделял традиционните за Републиканската партия виждания за външната политика. За разлика от Тръмп, който демонстрира желание за добри отношения с Владимир Путин, критикува остро офанзивата в Ирак и се изказва рязко по адрес на мюсюлманите в САЩ.

Позицията на Тръмп, например, че може да има забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ, Пенс коментира в туитър така:

"Призивите за забрана мюсюлмани да влизат в САЩ са обидни и противоконституционни".