УЕФА точи нож срещу "Левски" заради расизъм от страна на публиката на "сините", става ясно от информация на официалния сайт на клуба. Любопитно е, че отборът от "Герена" ще бъде наказан и за двата мача срещу "Марибор" от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Санкцията от първия мач е заради расистки възгласи. И се изразява в частично затваряне на сектор "Б" и покриването му със знаме на УЕФА с надпис "Не на расизма". Това ще стане при следващия домакински мач на "Левски" в евротурнирите - най-рано догодина.

Ще има и второ наказание, при това по-тежко - заради нацистки символи в публиката на реванша в София, описани в доклада на делегата на УЕФА.

Ето какво гласи съобщението от сайта на "Левски":

"След първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа Марибор - Левски на 14.07.2016г.,  дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на ПФК Левски сектор Б да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач на клуба в европейските клубни турнири.

След като се запознахме с доклада на УЕФА за реванша Левски - Марибор на 21.07.2016г., очакваме ново по-сериозно наказание, заради подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б.

Допълнително ще информираме какво е наказанието на ПФК Левски, след като дисциплинарната комисия на УЕФА обяви своето решение."