Къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал „Бояна” е била подпалена тази нощ. Неизвестни нахлули в имота, залели със запалителна течност мебелите и драснали клечката.

От полицията потвърдиха, че пожарът е умишлен. Според записите от охранителните камери извършителите са двама. Те са били маскирани, съобщава Нова тв.

По време на инцидента семейство Баневи не са били в дома си и най-вероятно извършителите са знаели това. Щетите са за стотици хиляди левове.

Сигналът за огъня е подаден в 6,22 ч тази сутрин. Изгорели са 100 кв. метра външна дограма на имота и един телевизор. От дома пък са опушени 400 кв. метра външни стени на имота, казаха огнеборци. От пожарната са изпратили 3 коли на мястото на инцидента и пламъците са били потушени за минути.

Това не е първият инцидент с фамилията. През 2015 г. Банева отново се оплака от политически репресии спрямо семейния бизнес, даже направо обяви, че я е страх да остане със семейството си в България. Поводът беше избухнала пред столичен офис на фамилията пиратка и разрушаването на обявения за незаконен басейн в комплекс "Русалка". На евроизборите Евгения Банева се пробва като независима кандидатка.

Николай Банев пак през миналата година обяви, че ще прави Евразийски клуб, който да връща пазарите ни на изток и да издигне България като икономическа сила от ранга на Хонконг.