Двама британци, елитни герои в актьорството в последните години, съперници за роли и за трофеите, които идват след тях, ще премерят сили през ноември и в магията. Бенедикт Къмбърбач и Еди Редмейн излизат на широкия екран наесен в плащове на магьосници. Къбми – в образа на доктор Стрейндж, Редмейн – в ролята на Нют Скамандър. Единият филм е от комиксовия свят на „Марвъл“, другият – от вселената на Хари Потър. И двата ще излязат на екран през месец ноември.

Доктор Стрейндж не е онзи Стрейндж на Сузана Кларк – от „Джонатан Стрейндж и мистър Норел“, но пак става дума за свръхестествени способности. Ще видим Къмбърбач като талантливия неврохирург д-р Стивън Стрейндж, който след катастрофа с автомобила си губи чувствителността на ръцете си, но навлиза в окултизма. Действието се развива в Ню Йорк.

А Редмейн е зоомаг, който пристига в… Ню Йорк, носейки куфар, пълен с пиказни гадинки. Филмът се нарича „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и е първият от най-малко три филма, базирани по едноименната книга на Джоан Роулинг.

Бенедикт Къмбърбач и Еди Редмейн са се изправяли един срещу друг за "Оскар". Сега ще кръстосат способности и в комерса, прицелен в най-масовата аудитория, тийнейджърската.

Площад Славейков