Неизвестни престъпници в Бразилия са отвлекли тъщата на Бърни Екълстоун - боса на "Формула 1", съобщи местното сп. "Вежа".

Те поискали за освобождаването й откуп от 120 милиона реала (36,5 милиона долара). Това е най-голямата сума, искана досега като откуп в историята на Бразилия, отбелязва "Вежа".

Апаресида Шунк била похитена в Сао Паулу още на 22 юли, но за инцидента стана ясно едва сега. Тя била отвлечена от луксозното предградие Интерлагос.

Похитителите поискали парите да им бъдат изплатени в британски лири. Освен това сумата трябва да бъде разпределена в 4 сака.

Подобни отвличания са били в апогея си в Бразилия между 2001 и 2002 г. Само в щата Сао Паулу тогава е имало 321 такива случая.

Похищението става две седмици преди откриването на олимпиадата в Рио де Жанейро. Властите твърдят, че са взели драконовски мерки за охраната на спортистите и туристите. Рио е един от най-опасните градове в света.

Отвлечената Апаресида Шунк е майка на 38-годишната бразилка Фабиана Флози, която е омъжена за 85-годишния Бърни Екълстоун. Тя е третата съпруга на боса на "Формула 1". Състоянието на Екълстоун се оценява на 3,1 милиарда долара според сп. "Форбс".