Вратарят на "Цървена Звезда" Дамир Кахриман отправи апел към ръководството на клуба си теренът на стадиона, известен като "Мала Маракана", да е толкова добър като този на "Лудогорец Арена". Стражът говори пред сръбските медии след снощния първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига, завършил 2:2 в Разград.

Арената в Белград има страховита репутация, най-вече заради обстановката, която създават "навиячите" на "червено-белите", но изглежда покритието не е на най-добро ниво.

"Не знам защо и нашият терен не е такъв, каза Кахриман, цитиран от sportske.net. - По съвсем друг начин се играе, когато теренът е добър. Всичко става по-бързо. Трябваше ни време да свикнем с това."

А преди срещата журналисти от западната ни съседка го удариха на подигравки, като публикуваха в изданията в родината си снимки на крави край Разград и на неособено вълнуващи пейзажи около "Лудогорец Арена". Сега пък сръбските медии се отнасят неособено уважително към смелите прогнози на собственика на "орлите" Кирил Домусчиев и на Георги Дерменджиев.

Бизнесменът е уверен, че отборът му може да спечели идната седмица и да продължи. Треньорът пък вярва в способностите на играчите му да вкарат 2-3 гола на ст. "Цървена Звезда".

Вратарят Кахриман добавя, че е доволен от резултата. Той и съотборниците му призовават феновете на "Звезда" да им помогнат да отиват по последната квалификация преди груповата фаза, като напълнят стадиона за реванша. Билетите вече са в продажба. Очакват се към 50 хиляди зрители на арената, капацитетът на която бе значително занижен в последните години и вече е "само" 55 000 места.

По време на двубоя в Разград тръгна заблуда, че Марселиньо ще пропусне реванша заради натрупани жълти картони. Това не е така - бразилският плеймейкър има два жълти картона. Наказание се търпи при три.