"20 години по-късно" - концерт под това мото в чест на президента (1997-2002) Петър Стоянов и вицето му Тодор Кавалдижев организира комитет от 20 интелектуалци. Поводът - кръглата годишнина от избора на Стоянов за държавен глава на 3 ноември 1996 г. 

Кирил Маричков, Валди Тотев, Богдана Карадочева, Стефан Диомов, Константин Марков от „Тангра”, Йордан Караджов от „Сигнал”, Васко Кръпката и други звезди ще пеят за събитията тогава и ролята на държавния глава тогава за събитията от налачото на 1997 г. Тогава Петър Стоянов играе решаващата роля за предизвикване на предсрочни избори след провала на БСП и Жан Виденов, спечелени от ОДС. Тогава президентът отказва да приеме вариант БСП да направят втори кабинет след оставката на Виденов.

В инициативния комитет участват още Милчо Левиев, Стефан Цанев, Георги Чапкънов, Румен Леонидов, Валентина Радинска, Деян Енев, Теди Москов, Александър Петров. Те канят БНТ за медиен партньор на събитието.

"Инициативата не е заявка за участие в политическия живот на България. Нейната цел е да припомни паметните събития от началото на 1997 г., когато Петър Стоянов като президент изигра решаваща роля за разрешаването на политическата криза в България, за подаването на молбата за членство в НАТО, за началото на реформите за членство в ЕС и т.н. – време, белязано с много ентусиазъм, надежди и оптимизъм", пишат приятелите на Стоянов и демокрацията.

А дали самият президент ще вземе китара, както обича понякога, и ще се присъедини на сцената - предстои да видим.