Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън триумфира в Гран При на Германия на пистата "Хокенхайм" и вече има 19 точки аванс в класирането пред своя съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг. Предстои лятна пауза и британецът ще си почине с много добро настроение, след като спечели 6 от последните 7 старта.

А Розберг имаше амбиции да вземе победата в родината си, особено след като той бе спечелил последното състезания в Ф1 на тази писта от 

изпреварвайки пилотите на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен.

Този старт се върна в календара след двегодишна пауза и този път закри първата част от сезона преди лятната пауза. Съотборникът на Хамилтън от тима на Мерцедес Нико Розберг се нареди четвърти, а десетката допълниха Себастиан Фетел, Кими Райконен, Нико Хюлкенберг, Дженсън Бътън, Валтери Ботас и Серхио Перес.

Хамилтън записа шеста победа в последните надпревари, 49-а в кариерата си и увеличи на 19 точки аванса си от Розберг. За Рикардо и Верстапен това е най-добър резултат за сезона и благодарение на него Ред Бул изпревари Ферари в класирането при конструкторите. Предстои лятна пауза, а в края на август борбата продължава с етапа в Спа.