Хилядите фенове на английската Висша лига в България могат да си отдъхнат - най-притегателното футболно първенство отново ще върви по каналите на "Нова броудкастинг груп" - "Диема Спорт" и "Диема Спорт 2".

Новината съобщи Нова тв на официалния си сайт. Буквално до днес нямаше яснота дали Премиършип отново ще се излъчва от български тв канал. Предишният договор изтече в края на миналия сезон и се заговори, че притежателите на правата са поискали твърде висока цена - с 60 процента повече от досегашната. Явно обаче от НБГ са успели са уредят нещата в последния момент.

Задава се крайно интересен сезон, в който на Острова си дават среща най-нашумелите треньорски имена във футбола - Жозе Моуриньо ("Манчестър Юнайтед"), Пеп Гуардиола ("Манчестър Сити"), Антонио Конте ("Челси"), Юрген Клоп ("Ливърпул"), Арсен Венгер ("Арсенал")... Онзи ден "Юнайтед" постави световен рекорд, като плати 105 милиона евро за Пол Погба, който стана най-скъпият трансфер в историята на футбола.

Само двата манчестърски клуба броиха над 300 милиона за летни покупки. А до края на трансферния прозорец остават повече от две седмици. На този фон е интересно как сензацията "Лестър" ще брани титлата си.

За първи път в историята на Висшата лига ще има мачове в петък вечер. Първият петъчен двубой е идната седмица, когато "Манчестър Юнайтед" посреща у дома "Саутхямптън" в 22:00 часа. Ранните съботни срещи вече ще започват в 14:30. В 17:00 по традиция са поне половината от мачовете, а зрителите на "Диема Екстра" ще гледат по един двубой от тях. Запазват се началните часове на късните съботни (19:30) и неделните срущи (15:30 и 18:00), както и двубоите в понеделник (22:00). 

Ето и програмата за този уикенд:

Събота, 13 август:
14:30 "Хъл Сити" - "Лестър", на живо по "Диема Спорт 2"
17:00 "Евертън" - "Тотнъм", на живо по "Диема Спорт 2"
19:30 "Манчестър Сити" - "Съндърланд", на живо по "Диема Спорт 2"

Неделя, 14 август:
15:30 "Борнемут" - "Манчестър Юнайтед", на живо по "Диема Спорт"
18:00 "Арсенал" - "Ливърпул", на живо по "Диема Спорт"

Понеделник, 15 август:
22:00 "Челси" - "Уест Хем", на живо по "Диема Спорт"