Нашумелият кандидат №15 от листата на БСП Момчил Неков се появи в първото си телевизионно интервю по бТВ. Той още веднъж потвърди, че не смята да се отказва от спечеленото място в Европейския парламент и ще замине. Неков събра над 34 хиляди преференции и измести от първото място в листата лидера на партията Сергей Станишев. Така най-вероятно ще лиши Достена Лаверн от приеманото й доскоро за сигурно избираемо място.

Момчил Неков не потвърди информациите, че ръководството на партията му е предлагало място на зам.-министър или на депутат в следващия български парламент, само и само да се откаже от Европейския. Все още не се е срещнал със Сергей Станишев, защото никой не му се е обадил. Не се обиждал и от оценките, че успехът му е техническа грешка.

"Няма за какво да се обиждам – това не е детска градина и няма място за обиди. Другарят Станишев каза още преди кампанията, че ще даде мястото. Така че няма драма", обобщи Неков.

Евродепутатът се обърна и към Мая Манолова, която също го нарече "техническа грешка".

"Това е изборният кодекс на Мая. Той сработи и това даде надежда на самите хора да не се чувстват безгласна буква", отвърна 28-годишният Момчил.

Младият политик отишъл на "Позитано", за да почерпи. Обяснил на съпартийците си, че "тази подкрепа аз няма как да я предам". Към днешна дата въпросът с това, че не бил разпознаваем, вече не е актуален, пошегува се Неков. Той декларира, че няма да влиза в чужди битки и така коментира новините за напрежение в ръководството на партията.

"БСП не е на един човек или на едно ръководство. БСП са всички членове и симпатизанти", допълни Неков.

Това, че по някакъв начин се изплъзнал от избираемите места, дава надежда на хората, уверен е кандидат №15.

Не бил фаталист, но вярвал в съдбовните знаци. Затова и не отдава успеха си на случайности. Бил роден на 13 май. 
 
"Слушате ли чалга?
 
- Аз слушам всякаква музика."
 

А вечер късно обичал да пуска силно руска музика, защото била надъхваща.