Винаги е интересно, като има банда. Най-малкото, защото седиш и чакаш да видиш кога прекрасните творчески синергии ще се скапят и всичко ще отиде по дяволите заради скандали за пари, его, мацки и т.н.

Задава се обаче цял порой от авторски албуми - на певци на разни формации, настоящи или бивши. Напуснали обидени или просто "кривнали" временно в соловото поле, за да покажат себе си такива, каквито се смятат за по-истински. И не може да се отрече че на някои, като например - Съли Ерна, страшно им се е получило.

Но да караме поред. 

Стинг, дами и господа!

Ветеранът, който навремето каза фразата "Вече не се нуждая от пари, следователно не се нуждая от група", издава нов албум. Солов, разбира се... The Police се сринаха отдавна, макар да направиха някои шедьоври.

 „57th & 9th” - първият поп/рок проект на изпълнителя за последното десетилетие ще излезе на 11 ноември, пише zrock.bg. А що се отнася до тази песен... Стинг е правил и по-добри.

Предстои издаване на нов албум и от на Гласа на рока - Глен Хюз. Макар "частният бизнес" на Глен да топли много сърца на горещи негови фенове, не може да се доближи и до най-скромните постижения на "Дийп Пърпъл". Макар прякорът на Хюз още от времето, когато е басист - а певец е Дейв Ковърдейл, да е напълно заслужен.

Ози Озбърн. Има ли друг по-подходящ пример за това - как да те изхвърлят от една група, а соловата ти кариера да е толкова яка, че днес жена ти да командори старата ти банда - кога да се събере за реюниън, кога да тъгне на прощално турне и... кое поред прощално да е то.

Ози Озбърн обяви плановете си да влезе в студиото за записи на самостоятелен албум веднага след края на концертите с Black Sabbath.- последната дата от прощалното им турне е 4 февруари 2017 г. Засега.

„Към момента си играя с някои идеи за песни”, заяви Ози пред Metro.us. Той и групата му ще ги запишат, а щом самостоятелният албум е готов, Ози отново ще тръгне на турне.

А какво ще кажете, когато един отчайващ егоцентрик прави жест към друг егоцентрк. Мерилин Менсън пее в парчето Cat People - кавър на починалия т.г. Дейвид Бауи.  Всъщност песента влезе в албума с кавъри, които са направени от Джорджо Мородер. Отделете си 8 минути и й се насладете.

 

 

А ето на това му се вика новина: Бари Гиб, един от основателите на Bee Gees, също обяви в последните дни на юни издаването на новия си албум In the Now. Това е негов първи диск от над 30 години насам. Последният му соло запис беше Now Voyager от 1984 година.

Ето обаче една друга невероятно качествена еманципация - Съли Ерна, дългогодишният фронтмен на Godsmack, се завръща с нов - втори поред солов алум. Hometown Life ще излезе на 30 септември от BMG. Само чуйте (и гледайте!) разкошната пилотна песен Different Kind of Tears:

 

 

И за финал - чисто пресен Ник Кейв. Като бонус и като емблема на егото и творческата самодостатъчност. Той пък комай никога не е бил от еди коя си банда. Кейв и The Bad Seeds представиха официалния видеоклип към Jesus Alone - част от новия албум Skeleton Tree и филма One More Time With Feeling, които ще се появят на 9 септември.

Skeleton Tree съдържа 8 песни и е пръв нов албум за австралиеца от 2013 г., напомня zrock.bg