Днес ЦСКА и феновете на клуба окончателно си отдъхнаха - клубът е получил лиценз и ще играе в турнира Лига Европа от лятото! Похвалиха се лично собственикът на клуба Александър Томов и един от основните акционери - Петър Манджуков, след днешното общо събрание на акционерите на клуба. УЕФА е дала зелен светофар на "червените" с писмо, получено вчера. 

На сбирката на стадион "Българска армия" бе гласуван бюджет от 8 милиона лева за новия сезон. В близките седмици щяло да се знае дали клубът ще има нов спонсор. Селекцията ще включва 4-5 нови футболисти, от които ЦСКА ще плати трансферна цена за двама, "защото си заслужават", изтъкна Томов. 

„Приехме стратегия за развитие на ЦСКА до 2015 година - с пълно единодушие. Тя включва финансовият план, всички въпроси за стадиона, за генералния спонсор, за разходите и приходите. До края на тази година са определени всички приходи и разходи. Отбелязахме, че завършихме един етап в ЦСКА, допълни Томов. - Ще направим реформи в клуба. Трябва да приложим новите стандарти на УЕФА за финансирането, има нови правила за финансов феърплей, за които наказаха "Левски". Искам ново счетоводство и външен одит. Одиторът не може да има нищо общо със счетоводството. Тогава ще върнем доверието и приходите към клуба ще нараснат."

Бившият вицепремиер не даде ясен отговор дали милиардерът от Хонконг Стивън Ло ще влезе в ЦСКА като спонсор или акционер. Само обяви, че изнесеното от медиите до момента са "измислици и спекулации".