"Манчестър Сити" победи "Манчестър Юнайтед" с 2:1 на "Олд Трафорд" в мача, определен от английската преса като най-скъпият в историята на футбола. Така "гражданите" имат четири победи от 4 мача от началото на сезона във Висшата лига, докато "Юнайтед" допусна първа загуба.

Пеп Гуардиола спечели поредна битка срещу Жозе Моуриньо в 17-ия им треньорски сблъсък. Жозе е триумфирал едва три пъти. Двамата се поздравиха сърдечно и преди, и след мача. Това може да се смята за край на враждата им. Поне на този етап.

Испанецът надигра тактически своя съперник и заслужено си тръгна с трите точки от стадиона на големия съперник. 

"Небесносините" бяха лишени от контузения Серхио Агуеро, но това по никакъв начин не се отрази на нападателната им мощ. Те започнаха отлично и в 15-ата минута Кевин де Бройне наказа груба грешка в редиците на домакините - 1:0. "Сити" продължи да е отборът, който имаше по-ясна представа как да стигне до успеха. 2:0 направи Келеши Ихеаначо, оставен необеспокояван да довкара топката, срещнала гредата след удар на Де Бройне в 36-ата.

В 42-ата минута вратарят на "Ман Сити" Клаудио Браво реши да направи дербито по-интересно - след негова грешка Златан Ибрахимович намали. Шведът изтърва да изравни на два пъти в последната минута и в добавеното време на първото полувреме.

След почивката Моуриньо направи две смени и тимът му натисна, но "Сити" се бранеше хладнокръвно и контраатакуваше опасно. "Червените дяволи" също имаха ситуации за 2:2, но не успяха да отбележат и понесоха поражение в първото си дерби за сезона.