Съли Ерна идва в България на 20 октомври за десетия рожден ден на Z-Rock, съобщи рок радиото. Концертът е в зала 1 на НДК в София за празника на рокаджийската станция.

Шоуто на гласището на група "Годсмак" ще се състои от 20 часа. Голямото събитие е и част от цикъла „Музиката на Америка“, организирано от „Кантус Фирмус“.

На живо пред българската публика Съли Ерна ще представи композициите от новия си албум Hometown Life, както и най-доброто от албума Avalon, плюс песни на "Годсмак".

Съли Ерна е вокалист и основен текстописец на американската рок банда, номинирана 4 пъти за „Грами“. Той споделя, че соловите му изяви са съсредоточени върху песни, които са в по-различна посока.

Дебютният соло албум на нисичкия певец с италиански корени, наречен Аvalon, се радваше на голям успех, а феновете очакват с нетърпение и втория му самостоятелен диск Hometown Life в края на септември.

Двата издадени досега хит сингъла - едноименният Hometown Life  и Different Kind of Tears, обещават колосален успех.

Билетите за концерта са в продажба от днес на ticketsbg.com, в билетния център на НДК и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Цените са между 30 и 80 лв. 

За „Музиката на Америка“

„Музиката на Америка" е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио, който бе създаден през 2010 г. от агенция „Кантус Фирмус" и се финансира от фондация „Америка за България". Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените американски изпълнители – Джошуа Бел, Мидори, Глен Диктеров, Шломо Минц, Джон Маклафлин Уилямс, Пинкас Цукерман и др., които дадоха незабравими мигове на българската публика, напомнят от Z-Rock.

Сред най-успешните събития в цикъла са концертите с филмова музика, както и проектите Disney in Concert и Pixar in Concert.