Пневмония ли? Голяма работа, коментира Хилъри Клинтън заболяването си. Тя обеща вече да дава на обществото и най-малките подробности за здравословното си състояние, съобщава Си Ен Ен.

Да наистина загубих равновесие в неделя и се почувствах замаяна, но не загубих съзнание, а сега се чувствам много по-добре, обясни тя.

"Лекарите ми казаха още в петък, че трябва да почивам пет дни, но не последвах техните мъдри съвети", допълни тя в интервю, взето по телефона. "Сега искам всичко да приключи бързо и отново да се върна в надпреварата за Белия дом възможно най-скоро".

Както е известно по време на церемонията в памет на загиналите при атентата през 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк кандидат-президентката се олюля и с подкрепата на охраната бе вкарана в кола и закарана до апартамента на дъщеря й Челси.

"Сравнете всичко, което знаете за мен с онова за моя опонент. Мисля, че е време и той да демонстрира същото ниво на публична прозрачност, каквото при мен е от дълги години", коментира Клинтън. "Той наистина трябва да бъде отразяван по същите стандарти, и не само като мен, но и като всеки друг, който се е хванал с тази работа", допълни тя.

Клинтън имаше и кашлица по време на среща с избиратели миналата седмица. Обяснението бе, че има алергия от тебешир. "Алергична съм към Тръмп", пошегува се тогава тя.

След това тя отишла да се съветва с лекаря си, защото имала сезонни алергии и той поставил диагнозата - пневмония.

"Не смятам, че това е голяма работа, та да бъде пуснато комюнике. Просто трябваше да разтоваря програмата си. Но нямаше как да не отида на церемонията в Ню Йорк. По онова време аз бях сенатор от Ню Йорк. Това е много лично за мен. Усетих, че съм прегряла.  И се почувствах зле. Но щом влязох в колата и се оправих. От студения въздух, а и веднага пих вода", разказва Хилъри за случката в неделя.

На въпрос дали често се обезводнява демократката отговори, че се сеща за два пъти през целия си живот.

Хилъри Клинтън трябва да се откаже от битката за Белия дом, обяви снощи съперникът й Доналд Тръмп. Но не заради проблема с пневмонията, а заради пренебрежението, което тя демонстрира към хората.

Тя не може да нарича избирателите ми хомофоби, сексисти и ислямофоби, заяви милиардерът. Това издава само омраза. Това е нейната най-голяма грешка в кампанията, подчерта той. Миналата седмица Хилъри определи част от поддръжниците на Тръмп като "тълпа от окаяни хора, достойни за съжаление". По-късно тя разбра грешката си и се извини.