Треньорът Ивайло Петев не успя да стане шампион на Кипър. Воденият от българина АЕЛ (Лимасол) падна с 0:1 от "Апоел" (Никозия) в решителен мач от последния кръг от първенството. Така тимът от столицата прегърна титлата.

Провалилият се в ЦСКА бивш ирландски национал Килиън Шеридън вкара единственото попадение в 45-ата минута. Мачът се преигра, след като на 17 май бе прекратен при 0:0 през второто полувреме заради бомбичка, хвърлена от сектора с фенове на АЕЛ и ранила играч на "Апоел". И равенство вършеше работа на Петев и компания, отборът имаше три точки аванс в класирнето. Двата съперника се изравниха по-точки, а предимството е на страната на "Апоел" заради по-добър баланс от преките мачове.

Петев стана шампион на България с "Лудогорец" в два поредни сезона и бе на път да се превърне в първият наш треньор, триумфирал последователно в две държави.

Големият въпрос сега е накъде поема най-горещото име в родния футбол за последния месец. Специалистът не може да се оплаче от липса на оферти. Той се считаше за почти сигурен за "Левски". Според кипърската преса българинът е получил неустоима оферта от... "Апоел" (Никозия). Шефовете на новия шампион били готови да му броят към 40 000 евро месечна заплата. Сега той работи за три пъти по-малко. В същото време "Левски" не може да извади повече от 20 000 в общата европейска валута.

Преди дни се заговори, че "Динамо" (Загреб) ще направи пореден опит да привлече Петев. Имаше информации и за гръцки интереси. Последният клуб, с който наставникът бе свързан, е румънският гранд "Стяуа". Изборът му няма да е зависим само от заплатата, а също така от парите за селекция и перспективите. Дори с АЕЛ треньорът ще играе в Шампионската лига. Което важи и за повечето от другите балкански дестинации. Не и за "Левски", който остана извън евротурнирите.