Братята Макс и Игор Кавалера, които феновете винаги ще свързват с бразилското земетресение "Сепултура", идват в зала "Универсиада" на 15 ноември.

2016-а е годината, в която  се навършват 20 години от издаването на Roots - най-емблематичния албум на бразилските метъл великани. Със своите над 2 млн. продадени копия той бележи апогея на бандата и се запечатва в световната траш история като истинска класика.

Двете ключви имена в групата  - Макс и Игор, ще отбележат юбилея с голямо турне, озаглавено RETURN TO ROOTS 2016, което стартира преди броени дни от Лас Вегас. Обиколката ще премине през цяла Северна Америка  и за щастие на българските фенове, ще посети и нашата страна, пишат организаторите от М.Е. Music.

“Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи - обяви Макс Кавалера. - Преди 20 години ние издадохме Roots и променихме лицето на метъла завинаги.  Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на Roots на живо. Не можете да пропуснете  RETURN TO ROOTS 2016!

А Игор добавя:

“Изключително съм горд да свиря Roots отново и да  покажем на целия свят, че след 20 години тази музика все още събужда същата емоция, както през 1996! Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!“

Заедно с Макс и Игор в проекта участват музикантите от Cavalera Conspiracy  -  китаристът Марк Ризо и басистът Джони Чоу.

На сцената на зала "Универсиада" българската публика ще чуе знаменития албум на живо от край до край, отбелязват организаторите.

Продажбата на билети за концерта стартира в 10:00 ч. на 20 септември 2016 г. (вторник).  Билетите  могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро в цялата страна и онлайн.

- Промоционална цена, актуална  от 20 до 25 септември включително  -  40 лв.

- Редовна цена от 26 септември до деня на концерта – 50 лв.

Цена в деня на концерта (15 ноември)   - 60 лв.

Ето как двамата изпълняват титулната Roots Bloody Roots