Михаел Шумахер не може да ходи, дори не може да стои прав с помощта на други хора, обяви Феликс Дам, адвокатът на семейството на 7-кратния световен шампион във Формула 1, в германски съд, бише британският в. "Мирър".

Така започна делото на съпругата на Шуми - Кора, срещу списание "Бунте", което тиражира в края на миналата година, че бившият автомобилен пилот правел крачки, стоял прав и вдигал ръката си.

Информацията още тогава бе опровергана от говорителката на семейството пред в. "Билд".

Шумахер падна със ски във френски курорт в последните дни на 2013 г. и оттогава е на легло. Той получи тежки травми в главата и възстановяването му върви много бавно. Информациите са противоречиви, а фамилията много рядко изнася официални данни.

Преди месец бившият бос на "Ферари" Лука ди Монтедземоло обяви, че приятелят му реагира, когато му се говори. Той отрече поредните публикации в германски медии, че състоянието на Шуми се влошава или остава без промяна.

"Аз знам колко силен е той, колко целеустремен, коментира Ди Монтедземоло. - Това са неща, които ще му помогнат да излезе от тежката ситуация. Вярвам в него."