Първо, разбира се – извинения пред близките на адвоката от Банско, че използвах тази дума в заглавие. Но то е с друга цел – да питам докъде е стигнало жестокосърдечието и безчувствието ни. 

Тази сутрин от водоем изплува труп, който 99,9 % е на Здравко Гоцевски. Същия, когото водолази и всякакви възможни спасителни сили дириха 10 дни. Сега някой ще го оплюе ли, че най-вероятно „ще излезе късметлия“ и най-безотговорно няма да си плати масрафа за проведената операция?

Спомнете си какво се изплямпа, когато 3 денонощия и половина държавата бадева дири едни Виктор, Веселин и Христо? Ама тия симпатяги взеха, че се намериха. С изключение на това - всичко друго си беше пълна глупост от тяхна страна. И са си за бой.

Да, ние рискувахме да потрошим десетки хиляди и от моите данъци (ако някой не е купил и ПСС, пък да не съм чул), ами тези младежи? Те рискуваха много поввече с безспорната си глупост - рискуваха да не им трябват нашите пари никога повече. Както и вода, храна или въздух...

Безспорно българинът е обратното на умен, щом не си застрахова дома срещу кражба (30-50 лв. годишно), реколтата срещу градушка или наводнение (100-ина лв. годишно), живота, когато е в планината или в чужбина (лев-два на ден!)... Но това означава ли – да мре?!

И най-тъжното – публиката да мълчи респектирано само при такава „развръзка на филма“, и обратното - да ни е малко тъпо и да се правим на остроумни, ако има наглостта да се върне жив и здрав.