Краят на любовта между Анджелина Джоли и Брад Пит вероятно е началото на люта битка.

Семейният адвокат Робърт Офър вчера оповести лаконично:

“Решението за развод бе взето в името на доброто на семейството.”

Като официална версия Джоли е посочила “непреодолими различия”, каквото и да означава това.

Според американския сайт Us Weekly Брад Пит е узнал за предстоящия развод едва 24 часа преди изявлението на Офър. Пит изпаднал в ярост, казал негов приятел за TMZ. Причината била не само поискания от Джоли развод, а нейните мотиви. Тя обвинявала съпруга си, че пушел трева, злоупотребявал с алкохол и това се отразявало пагубно върху възпитанието на шестте им деца – три свои и още толкова осиновени.

“Анджелина отключи пъкъла”, изрекъл Пит.

Ако се вярва на TMZ, узнавайки за решението на Анджелина за развод, Брад я помолил за раздяла като разумни и зрели хора – да не се изнасят детайли от съвместния им живот. Анджелина обаче му обърнала гръб и оставила зад себе си “опожарена земя”.

Злите езици твърдят, че Брад Пит е изневерил с френската актриса Марион Котияр. Двамата се залюбили по време на снимките на филма "Съюзниците". Анджелина била бясна от ревност и затова поискала развод. Официално и двамата опровергаха, че има "трети" човек в отношенията им.

Любовта между Джоли и Пит пламва през 2004 г. по време на снимките на филма “Мистър и мисис Смит”. Дали това не е тяхната история или поне близка до филмовия сюжет?

Първо двамата главни герои се влюбват лудо. Сивотата на всекидневието убива чувствата им, а впоследствие всеки е решен да убие другия. Драматургично това е обяснимо – и двамата са поръчкови убийци, но никой от тях не знае за “професията” на другия. Баналната любовна комедия променя живота не само на главните герои, а този на Джоли и Пит. Той се развежда със съпругата си Дженифър Анистън. Сега е провален и бракът му с Анджелина, в историята остава известното им съвместно име Бранджелина – съчетание от Брад и Анджелина.

През годините на съвместния им живот мнозина се питаха как при толкова ангажименти двамата успяват да съхранят брака си и да се грижат за 6 деца. И Пит, и Джоли непрестанно участваха в големи филмови проекти. Наред с това Джоли се ангажира с хуманитарни проекти, често посещава огнища на кризи. Наскоро тя беше в лагер за сирийски бежанци в Йордания.

Кога остава време за семеен живот? Години наред изглеждаше, че ангажиментите на Пит и Джоли не са проблем. В поредица интервюта съпрузите твърдяха, че винаги намират достатъчно време за децата си.

Сега всичко това е минало. В заявлението за развод Джоли е посочила, че държи съдът да ѝ предостави родителските права върху 6-те деца, но Пит да получи право да ги вижда редовно. По този повод за сп. “Пийпъл” Брад Пит изрече:

“Много съм натъжен, но най-важното е доброто за нашите деца. Моля медиите да прояват разбиране и в това тежко време да не накърняват личното им пространство.”

Нито Джоли, нито Пит поставят имотен въпрос. Според осведомени Анджелина нямала никакво намерение да поиска издръжка за себе си. Не е възможно обаче да не се подели натрупаното състояние. Посветени твърдят, че то възлиза на 425 милиона долара. Двамата притежават 8 замъци и вили в цял свят.

Само до преди няколко месеца Анджелина твърдеше, че Брад е изключителен баща, грижовен и внимателен.

Хронологията на Бранджелина 

2004 г.: Пит и Джоли се запознават на снимачната площадка, двамата участват в екшън комедията “Мистър и мисис Смит”. По това време Анджелина има два провалени брака зад себе си.

2005 г.: Пит се разделя с тогавашната си съпруга Дженифър Анистън, следва развод.

2006 г.: Ражда се първото дете на Пит и Джоли – дъщерята Шайло. Анджелина вече има две осиновени деца – през 2005 г. тя е приела камбоджанчето Мадокс, а през 2005 г осиновява и етиопското момиченце Захара.

2007 г.: Влюбената двойка осиновява виетнамското момченце Пакс Тиен.

2008 г.: В Ница проплакват близначетата на Джоли и Пит – Нокс Леон и Вивиан Марчелин.

2012 г.: Пит и Джоли обявяват годежа си.

2013 г.: Анджелина оповестява публично, че по нейно желание превантивно ще й бъдат отстранени и двете гърди. През 2007 г. от рак на гърдата е починала майка й, а през 2013 г. поради същото заболяване и леля й. Джоли искала да отгледа децата си и да остарее заради тях. До 2015 г. следват поредица хирургически интервенции. Брад Пит подкрепя съпругата си.

2014 г.: Холивудските звезди минават под венчило в Южна Франция, където имат замък.

20 септември 2016 г.: Адвокатът Робърт Офър оповестява, че Анджелина Джоли е подала молба за развод.