Роклегендата Брус Спрингстийн описва Доналд Тръмп като „слабоумен“ и „трагедия“. Пред списание „Ролинг Стоун“ изпълнителят заявява, че републиката е под обсада от един слабоумен.

„Без да пресилваме – това е трагедия за нашата демокрация“, коментира Спрингстийн.

Рокерът обвинява още Тръмп, че предлага „прости отговори на много сложни проблеми“. По думите му идеите, които хвърля в публичното пространство, са изключително опасни – „бял национализъм и алтернативно дясното движение“.

Пред списанието Спрингстийн посочва, че харесва Хилари Клинтън и мисли, че тя би била „много, много добър президент“.

В отделно интервю в ток-шоу, излъчвано в Норвегия и Швеция и цитирано от „Гардиън“, той описва републиканския кандидат за президент като срам за Съединените щати.

Спрингстийн, възпял състоянието на американската работническа класа в творчеството си, казва, че разбира как Тръмп би могъл да „завладява“ хора, които са икономически несигурни.

По думите му абсурдността на ситуацията вече е отвъд детска анимация, но политикът вече е достатъчно близо до Белия дом, за да ни изнерви.

„Не смятам, че ще спечели, но дори и да го видим в надпреварата е голям срам, ако си американец“, добавя певецът.

Тръмп знае как да поднесе на гласоподавателите „това, което искат да чуят“, обяснява Спрингстийн, включително и на хората, които „не се чувстват комфортно с „потъмняването“ на Америка“.

"Площад Славейков"