Джим Парсъс – или Шелдън в хитовия сериал „Теория на Големия взрив“, за втора поредна година е най-скъпо платеният актьор в телевизията в ежегодната класация на „Форбс“, с приходи от $25,5 милиона. Колегите му, Джони Галеки (Ленард), Саймън Хелбърг (Хауърд) и Кунал Наяр (Раж) заемат следващите три места, съобщава „Индипендънт“.

Екипът на „Теория на Големия взрив“ завладя медиите още преди две години, когато четиримата мъже и тяхната колежка Кейли Куоко договориха по 1 милион долара на епизод.

Годишният списък на най-високо платените актьори на "Форбс" показва, че разликата в заплащането на мъжете и жените в телевизията е по-малка, отколкото тази в киното, където приходите на Дуейн Джонсън от $64,5 милиона значително надхвърлят тези на Дженифър Лоурънс от $46 милиона.

В списъка на тв актриси получили най-високи възнаграждения, Куоко е на второ място, с годишни приходи от $24,5 милиона. На първа позиция е звездата на сериала „Модерно семейство“ София Вергаро, която е спечелила $43 милиона през последната година, заедно с приходите си от многобройни други дейности.

По-рано миналата седмица Мадлин Бърг, говорител на "Форбс", каза пред „Индипендънт“, че разликите в заплатите на мъжете и жените в телевизията са по-малки от тези в киното, защото актьорските ансамбли в сериалите по-често са склонни да договорят заедно хонорарите си.

Например София Вергара взима същите пари като колегите си мъже в „Модерно семейство“, а Кайли Куоко получава за всеки епизод на „Теория на Големия взрив“, по 1 милион долара, точно като Джим Парсънс.

Площад Славейков