Кампанията, която Външното министерство правеше за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, вече е прекратена. Специалният интернет сайт irinabokova.mfa.bg вече не е достъпен. При опит да се влезе в него, браузърът изписва, че сайтът е недостъпен. От МВнР обясниха пред Клуб Z, че съдържанието на страницата е архивирано. Банерът, който водеше към кампанията на Бокова от сайта на министерството, също вече го няма.

До дни се очаква МВнР да смени и част от екипа, който работеше за кампанията на Бокова, за да може да се формира екип за новата номинация - тази на Кристалина Георгиева. Част от експертите обаче ще останат в "новия отбор". Причината е, че става дума за директори на дирекции в министерството, които трябва да участват в екипа за кампанията според правилата. 

Със сигурност предстои смяна на началника на екипа на Бокова - шефът на звеното за работа по глобални въпроси Райко Райчев, твърдят източници на Клуб Z. Засега обаче няма яснота кой ще поеме началничеството на кампанията на Георгиева. Не е ясно дали и за колко време министерството ще изработи интернет страница за новата ни номинация, тъй като до гласуванията остава малко време. Предвидените средства за агитация за Бокова бяха 106 хил. лв. Все още няма разбивка колко от тях са били похарчени, за какви дейности и колко от средствата са останали. Както не се знае и дали останалата сума ще бъде прехвърлена към новата кампания.

От ведомството на дипломат №1 Даниел Митов обясниха още, че.е хората, ангажирани с кампанията на Бокова преди, както и тези, които ще работят за номинацията на Георгиева, не получават допълнително възнаграждение за работата, нито някакви бонуси. Става дума за 16 дипломати от различните дирекции в министерството. Самите те са служители на МВнР.