"Това, което крал Хуан Карлос е решил, сигурно е добро за хората и за Испания."

Така последният българскки цар (1043-1946) и бивш премиер (2001-2005) Симеон Сакскобургготски коментира пред Клуб Z абдикацията на испанския монарх Хуан Карлос. Двамата са близки приятели още от детинство. В продължение на половин век - от 1951 до 2001 г., Симеон живее в изгнание в Испания.

"Познавам бъдещия крал Фелипе от 46 години насам. Присъствал съм на кръщенето му. Той е връстник със сина ми Константин-Асен Видински", допълни Симеон.

Престолонаследникът Фелипе ще наследи на трона абдикиралия си баща и ще управлява Испания като крал Фелипе VI. Той и съпругата му принцеса Летисия пък са кръстници на 14-годишната София - дъщерята на княз Константин-Асен и Мария Гарсия де ла Расия.

Симеон бе сред гостите на представянето на книгата "Меню за реформатори" на своя вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев. Освен голяма част от министрите от кабинета "Сакскобургготски" представянето уважиха президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов, председателите на Народното събрание Александър Йорданов, Огнян Герджиков и Борислав Великов, бившата еврокомисарка и лидерка на ДБГ Меглена Кунева, служебният премиер Стефан Софиянски и други.

В книгата Николай Василев предствя възгледите си за икономическата политика, без да изразява партийно-политически предпочитания. Тя бе представена от Мария Дивизиева, бивша заместничка на Василев, а сега обвинена в злоупотреби шефка на кабинета на премиера Пламен Орешарлски.

Мария Дивизиева представя книгата, седнала до автора Николай Василев.

Обвиненията срещу нея са във връзка с проекта по ОПАК - Оперативна програма "Административен капацитет" за създаване на информационна система на военните съдилища. Според прокуратурата Дивизиева помогнала на шефовете на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Военно-апелативния - ген. Петър Петров да прикрият следите си, след като злоупотребили с над 160 000 лева.