Животът и приключенията на американския шпионин и експерт по комуникации Едуард Сноудън ще бъдат подробно разказани във филм на легендарния кинорежисьор Оливър Стоун.

Разкритията на Сноудън за тоталното следене и подслушване от страна на американската Агенция за национална сигурност (NSA) по целия свят е едно от най-интересните събития в последно време. "Това е истинско предизвикателство", казва Оливър Стоун. Той вече има правата върху книгата, написана от британския журналист Глен Грийнуолд от вестник "Гардиън" за Сноудън и шпионската програма на NSA.

Продуцент на филма е компанията "Sony Pictures" и авторът на ленти като "Взвод", "Уолстрийт", "Убийци по рождение" и "JFK" ще разполага с твърде добър бюджет за заснемането на филма. В него ще участва и екипът от "Гардиън", който публикува през лятото на 2013 г. умопомрачителните разкрития на Сноудън.

Последните данни за шпионина са, че се крие някъде из Русия и е поискал политическо убежище в Бразилия. Бразилските власти обаче отрекоха Сноудън да е искал каквото и да било от тях.