Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

 

Преди 1 месец Цецка Цачева заяви, че „няма опасност да бъде кандидат-президентът на ГЕРБ“. Опасността вече е да бъде президентът на България.

* * *

За изработване на предизборните си плакати партия ГЕРБ спешно търси фотограф, който да работи с Photoshop.

* * *

Врели и кипели наблюдатели на правенето на избори в България заявиха, че Ц.Ц. може да спечели президентските избори, ако Ц.Ц. не се чете Цецка Цачева, а Цветан Цветанов.

* * *

- Абе, Бойко, хората дали ще гласуват за Цецка Цачева на изборите?

- К‘ви избори, бе? Отменяме изборите!

- Е, как така?

- Ами, ние с Цецо за к‘во издигаме председателя на Народното събрание? – Прекратете гласуването и обявете резултата!

* * *

От последната реч на Бойко Борисов стана ясно, че най-добрият, най-достойният президент на България Цецка Цачева след 5 години ще бъде сменен от Бойко Борисов.

В социологическо проучване 51% от запитаните българи заявиха, че ще гласуват за кандидат-президента на ГЕРБ, дори и без още да знаеха кой ще е той. Така Бойко Борисов спокойно можеше да номинира за президент и оня с „Ау, ау, ауто бг“, Миленко Неделковски или пък Отражението в огледалото. 

* * *

Според друго социологическо проучване, на президентските избори още на първи тур ще победи Не подкрепям никого.

* * *

И още едно проучване. То показва, че повечето българи не се вълнуват дали пак ще има фалшиви протоколи на изборите, а се вълнуват дали пак ще има фалшив оцет в туршиите.

* * *

Пламен Орешарски се регистрира като кандидат-президент на България. До крайния срок, 4 октомври, се очаква документи да подадат още Иван Костов и Жан Виденов.

* * *

Двама съседи си говорили:

- Абе, Пешо, ако на балотажа се класират Бисер Миланов и Пламен Орешарски, ти за кого би гласувал?

- За Бисер Миланов, тъй като Петното не го харесвам.

Извод на седмицата: българските кандидати за генерален секретар на ООН са повече от българите в „Лудогорец“.

* * *

Ирина Бокова се класира шеста на последното индикативно гласуване за нов генерален секретар на ООН. След този резултат в Министерския съвет се проведе извънредно съвещание на кабинета:

Бойко Борисов: Колеги, преди малко ми се обади Меркел и ми каза, че съм бил българският Йоги Льов. Вика ми: „Спри да си бъркаш в носа, ами номинирай Кристалина!“

Даниел Митов: Ами, с Путин к‘во ще правим?

Бойко Борисов: И с него се чух. Той пък ми вика, че не съм българският Йоги Льов, щото от руските медии е прочел, че съм по-скоро българският Сам Алърдайс. После вика: „Бойко, чухме се с Толстой и той сказал: „Нет проблем, Владимир Владимирович! Купихме Бокова, ще купим и Кристалина! Само Бойко да преведе деньгите за „Белене“!“

Меглена Кунева: И сега к‘во? Само две кандидатки ли ще имаме за ООН?

Красен Кралев: Що да не са две? Имаме две ЦСКА – та, имаме две Тото 2 – едно по БНТ, едно по bTV, имаме две сестри Стоеви, що да нямаме и две кандидатки за ООН?

Бойко Борисов: Не знам, Кралев, но мисля, че е най-добре, освен Кристалина, да номинираме и Поли Генова - поне да сме четвърти!

* * *

Управителят на БНБ Димитър Радев обяви, че скоро у нас се очаква да има с(л)иване на банки. Останаха съмнения, че Радев не може да казва буквата „р“.

* * *

Комисията по досиетата обяви, че журналистите Тома Томов, Даниела Кънева и Величко Скорчев са били агенти на Държавна сигурност. Анализатори коментираха, че всяко нещо е с времето си – днес се обявяват журналистите, работили за ДС, след 20 години ще се обявяват журналистите, работили за ДП.

* * *

Майк Тайсън влиза в къщата на „ВИП Брадър“ и Ути Бъчваров смята да посрещне високия гост с уши на скара, уши в масло и уши с чееерно пиперче.

* * *

Христо Стоичков стана дядо и веднага обогати репертоара си с „Ще ме хванеш за дедовия“.