Битката за аудитория между телевизиите доведе до забавно явление в ефира в неделния късен следобед. Номинираната днес кандидат-президентка от ГЕРБ Цецка Цачева се появи едновременно по Би Ти Ви и Нова тв, очевидно в интервюта на запис от централата на партията след номинацията. Въпреки това една от телевизиите беше брандирала излъчването си с надпис "Ексклузивно". Въпросите към претендентката за "майка на нацията" (по премиера Бойко Борисов) бяха почти еднакви, както и отговорите.

Пред Би Ти Ви Цачева заяви на въпрос на водещия на "120 минути" Светослав Иванов, че не се срамува от миналото си, макар да допуска, че опонентите й ще го използват.

"Бях член на БКП във времето, когато партията беше държавата", обясни настоящата председателка на Народното събрание, след като през деня вече се появиха реакции от десницата, че по същество тя е ляв кандидат. В никакъв случай това не ме притеснява, не се срамувам от нищо в моята биография и това ми дава основание да се включа в това състезание.

Цачева обясни, че като държавен глава ще спазва конституцията. По думите й президентът има различни правомощия по отношение на всички власти - законодателна, изпълнителна и съдебна и тя би ги изпълнявала. На констатацията на водещия, че би била първият главнокомандващ на армията, който не е ходил в казармата, Цачева се усмихна:

Не съм ходила в казармата, но съм ходила на военно обучение. 

Попитана кого предпочита за генерален секретар на ООН от двете българки в надпреварата - новата правителствена номинация на Кристалина Георгиева или предишната, вече неподкрепяна от властта  - на Ирина Бокова, кандидат-президентката заяви лаконично:

Предпочитам българка.

Тя не направи избор и между САЩ и Русия на въпрос на Иванов, а заяви, че България има своите ангажименти към ЕС и НАТО като страна членка на двата съюза, но трябва да имаме добри отношения с всички "големи сили". При поставен избор между ГЕРБ и България, Цачева веднага отсече - България.

Цецка Цачева не отговори конкретно откога знае, че тя е номинацията на ГЕРБ, заяви само, че в партията са се готвили сериозно за президентското състезание.

Пред Нова тв кандидат-президентката увери, че е в чудесно здраве, въпреки претърпяна неотдавна лека контузия на крака. И заяви, че ще победи в изборите. 

На въпрос дали, ако се наложи като президент "да се опъне" на Борисов, ще бъде достатъчно твърда, Цачева заяви:

"Ако бъдем избрани от българските граждани за президент и вицепрезидент, ще се ръководим изцяло от конституцията. Мисля че няма място за друг отговор на този въпрос".

Цачева каза още, че има подкрепата на съпруга си за участието си в политиката.